Απολαύστε την απόλυτη θεραπεία με διαμονή σε spa

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται για την υγεία του όλο και περισσότερο. Ανάμεσα σε άλλες μορφές θεραπειών, που έχουν ως στόχο την προάσπιση της υγείας και της ευεξίας, τα spa κερδίζουν διαρκώς σε δημοτικότητα.

Αν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο από το πιεσμένο πρόγραμμά σας για να επισκεφθείτε ένα κέντρο spa, σίγουρα θα βγείτε ωφελημένος ψυχικά και σωματικά. Και από όλα τα είδη κέντρων spa που υπάρχουν το πιο χαλαρωτικό είναι αυτό που συνδυάζει τις παροχές του spa με μια διαμονή σε ένα πολυτελές θέρετρο.hotel-spa-83026

Τα περισσότερα spa αυτού του είδους εδρεύουν κοντά σε ιαματικές πηγές ή σε φυσικές πηγές θερμού νερού. Προσφέρουν δε διάφορα προγράμματα, τα οποία διαφέρουν ως προς τις παροχές και τη διάρκεια, που μπορεί να κυμαίνεται από δύο μέρες ως μια εβδομάδα. Στην περίπτωση των πιο μακρόχρονων προγραμμάτων, έχετε όλη την άνεση του χρόνου να κάνετε μια πλήρη σειρά θεραπειών σε συνδυασμό με άλλου είδους δραστηριότητες.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν πεζοπορίες στην ύπαιθρο, μαθήματα ευεξίας, υγιεινή διατροφή και ακόμη μασάζ, μάσκες σώματος, μανικιούρ και πεντικιούρ, θεραπείες προσώπου και αισθητική συντήρηση.

Κάποια άλλα κέντρα spa, που παρέχουν και διαμονή, συνεργάζονται με εξειδικευμένους γιατρούς, για να προσφέρουν διάφορες θεραπείες ιατρικού τύπου σε συνδυασμό με τις συνήθεις παροχές spa, όπως η υδροθεραπεία.

To πρώτο spa resort που παρείχε την δυνατότητα διαμονής θεωρείται ότι είναι το La Costa Resort and Spa, που βρίσκεται κοντά στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και άρχισε τη λειτουργία του το 1965. Το La Costa προσέφερε στους ενοίκους του ένα τερέν γκολφ δεκαοκτώ οπών, πισίνες, τερέν του τένις, τερέν βόλεϊμπολ και ένα πλήρως εξοπλισμένο spa με σάουνες, χαμάμ και πολλά άλλα. Για πρώτη φορά ένα ξενοδοχείο προσέφερε παροχές για όλη την οικογένεια: ο πατέρας μπορούσε να ασχοληθεί με το γκολφ, τα παιδιά να κολυμπούν στην πισίνα και η μητέρα να χαλαρώσει στο spa.