Η υπέροχη εμπειρία σπα στην Κύπρο

Ως νησί της Μεσογείου, μάλιστα ένα από τα ομορφότερα, αποτελεί έναν μαγευτικό τουριστικό προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο ‘δύσκολους’ επισκέπτες της. Εκτός από τις θάλασσες, την ιστορική και πολιτισμική της αξία, την ιδιαίτερη νυκτερινή της ζωrhoamat1008_2_30ή, η Κύπρος δίνει σε όποιον ενδιαφέρεται μία εκπληκτική εμπειρία σπα.

Το σπα αποτελεί έναν συνδυασμό προγραμμάτων χαλάρωσης και περιποίησης του ανθρώπινου σώματος, κυριολεκτικά από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Στη σύγχρονη φρενήρη εποχή, όπου κυριαρχεί το άγχος, τα νεύρα, η ψυχολογική πίεση και η ένταση, το σπα αποτελεί φάρμακο για τον πολυδιάστατα καταπονημένο ανθρώπινο οργανισμό. Βοηθάει στη βελτίωση του σώματος και την αποφόρτιση της ψυχής από τα δυσβάσταχτα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Η ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, δηλαδή η ισότιμη εκτίμηση του σώματος και της ψυχικής και πνευματικής κατάστασής του, είναι το κομβικό συστατικό στοιχείο πάνω στο οποίο διαμορφώνεται κατευθυντική πορεία και στρατηγική των κέντρων σπα και ευεξίας. Πολλά από αυτά αποτελούν επιπρόσθετα τμήματα ξενοδοχειακών μονάδων, εμπλουτίζοντας έτσι την εμπειρία των διακοπών των τουριστών. Σε όλη την επικράτεια του νησιού, υπάρχουν διάσπαρτα ξενοδοχεία και εξειδικευμένα κέντρα σπα και ευεξίας, τα οποία είναι έτοιμα να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι τα εξής:

  • Το Capo Bay Hotel. Βρίσκεται στον Πρωταρά.
  • Το Amathus Beach Hotel που βρίσκεται στη Λεμεσό.
  • E Hotel Spa & Resort Cyprus το οποίο βρίσκεται στη Λάρνακα.
  • Το Sunrise Pearl Hotel & Spa που βρίσκεται στον Πρωταρά.

Κάποιες από αυτές τις υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη χρήση προϊόντων ενυδάτωσης προσώπου και δέρματος, τη χρήση μασάζ διάφορων τεχνικών (σουηδικό, ταϊλανδέζικο, αρχαίο ελληνικό, ρωμαϊκό, αρωματοθεραπεία) και τη χρήση τζακούζι και σάουνας.

Πέρα από τον τομέα της χαλάρωσης και της περιποίησης, τα κέντρα σπα ενδιαφέρονται και για την ιατρική φροντίδα του επισκέπτη. Βοηθούν σημαντικά σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και ρευματισμών, καθώς τα περισσότερα κέντρα διαθέτουν ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες. Το εξειδικευμένο προσωπικό που τα απαρτίζει, εγγυάται για το ορθό επιστημονικό υπόβαθρο των υπηρεσιών που θα απολαύσει ο πελάτης.