Τα καλύτερα μέρη για μια πολυτελή απόδραση σε spa

Η προσωπική περιποίηση σε ένα κέντρο spa αποκτά άλλη αξία όταν γίνεται σε ένα εκλεπτυσμένο και πολυτελές περιβάλλον. Τα spa και spa resorts, που θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια, διακρίνονται τόσο για τo design και την αισθητική τους, όσο και για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν.

To Iridium Spa, στο ξενοδοχείο St. Regis Lhasa στο Θιβέτ, απευθύνεται μόνο στους τολμηρούς ταξιδιώτες που θα αποτολμήσουν το μακρινό ταξίδι μέχρι εκεί. Βρίσκεται σε υψόμετρο τεσσάρων χιλιάδων μέτρων ocean-spa-hotel-massageπάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιλαμβάνει έναν κήπο διαλογισμού, πολλές παραδοσιακές θιβετιανές θεραπείες και μια εντυπωσιακή πισίνα σε αποχρώσεις του χρυσού.

Το Chedi Andermatt Spa, στην Ελβετία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρωπαϊκά κέντρα spa. Σχεδιασμένο από τον Jean Michel Gathy, προσφέρει πολλές πισίνες, ένα τέλεια εξοπλισμένο γυμναστήριο, δωρεάν προπονήσεις fitness και θεραπείες που χρησιμοποιούν προϊόντα SpaRitual, Ila, Ren και Alpienne.

Το Royal Mansour στο Μαρακές του Μαρόκου είναι ένας αληθινός ναός της περιποίησης με έκταση δυο χιλιάδες πεντακόσια τετραγωνικά μέτρα. Οι επισκέπτες εισέρχονται μέσα από ένα γυάλινο αίθριο, που περιβάλλεται από μια εντυπωσιακή λευκή σιδηροκατασκευή που θυμίζει κλουβί εξωτικού πουλιού. Η πισίνα του βρίσκεται μέσα σε έναν πορτοκαλεώνα, υπάρχουν σιντριβάνια με ροδοπέταλα, και στις θεραπείες χρησιμοποιούνται τοπικά προϊόντα όπως χουρμάδες, λάδι αργκάν και άνθη πορτοκαλιάς.

Το SHA Wellness Clinic, στο Αλικάντε της Ισπανίας, στοχεύει στη γενικότερη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των πελατών του. Οι ένοικοι του resort μπορούν να γευτούν μακροβιοτικά, οργανικά πιάτα που παρασκευάζονται επιτόπου, ενώ παρέχεται και οδοντιατρική φροντίδα για όσους το επιθυμούν.

Κάθε πολυτελές ξενοδοχείο στις Μαλδίβες διαθέτει ένα εντυπωσιακό spa, αλλά αυτό που βρίσκεται στο ιδιωτικό νησί Velaa είναι πραγματικά ξεχωριστό. Είναι ένα από τα μόλις τέσσερα spa Clarins στον κόσμο και προσφέρει εκλεπτυσμένες θεραπείες που προσαρμόζονται στον τύπο δέρματος κάθε πελάτη. Η τοποθεσία του είναι επίσης ειδυλλιακή, καθώς οι θεραπείες γίνονται σε πλατφόρμες τοποθετημένες κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.