Το spa, ένα νέο στοιχείο στο πρόγραμμα προπόνησής σας

Σε ένα spa μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να χαλαρώσει και να αναπαυτεί μετά από μια έντονη (ή λιγότερο έντονη) προπόνηση. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για εσάς, ανliverpool-the-titanic-spa βρείτε τον χρόνο και εντάξετε μια επίσκεψη σε spa μερικές φορές την εβδομάδα μετά τις προπονήσεις σας.

Γι’ αυτό τον λόγο, όλο και περισσότερα γυμναστήρια και κέντρα fitness περιλαμβάνουν πλέον στις εγκαταστάσεις τους και spa, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως πρόκειται πλέον για μια υπαρκτή ανάγκη των αθλητών.

Ας δούμε αναλυτικότερα ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας επίσκεψης στο spa μετά την προπόνηση, σε οποιοδήποτε άθλημα:

Το πλέον προφανές θετικό σημείο είναι ότι σε ένα spa θα καθαρίσει το σώμα σας από τον ιδρώτα, τη σκόνη, τη λάσπη και οτιδήποτε σας λέρωσε στην προπόνησή σας.

Μετά από μια έντονη προπόνηση οι μύες τείνουν να παραμένουν σε σύσπαση και μια θεραπεία σε spa θα τους χαλαρώσει, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τις τοξίνες από τον οργανισμό σας.

Τα περισσότερα spa σήμερα έχουν εγκαταστάσεις υδροθεραπείας, γιατί πρόκειται για μια πρακτική που κάνει θαύματα στη χαλάρωση και την αποκατάσταση των μυών, απομακρύνοντας το γαλακτικό οξύ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί, από τους Αιγύπτιους ως τους Έλληνες και τους Ρωμαίους, γνώριζαν την υδροθεραπεία και την εξασκούσαν τακτικά.

Λίγος χρόνος στο spa δε θα κάνει καλό μόνο στο σώμα σας όμως, αλλά και στο πνεύμα σας, επιτρέποντάς σας να ηρεμήσετε και να διώξετε το στρες και την ένταση της προπόνησης, ειδικά αν είστε αθλητής υψηλού επιπέδου.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία είναι προφανής η επίδραση μιας επίσκεψης σε spa και θα πρέπει οπωσδήποτε να την εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα πλεονεκτήματά της, προσπαθήστε να την προγραμματίσετε για μέρες και ώρες που θα έχετε ελεύθερο χρόνο και δε θα έχετε έννοια για άλλες δραστηριότητες.

Αν το γυμναστήριό σας δε διαθέτει spa ή αν το άθλημα το οποίο εξασκείτε δε γίνεται σε γυμναστήριο (για παράδειγμα ποδηλασία, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κωπηλασία, κτλ.), μπορείτε να ψάξετε στο ίντερνετ ή σε κάποιο ευρετήριο, όπως ο Χρυσός Οδηγός, για να βρείτε ένα κέντρο spa στη γειτονιά σας.